Chocolade Brownie met pistache en aardbeien

Zoals jullie nu wel weten ben ik gek op het fotograferen van eten. En dat ik andere daarmee wil aansteken moge ook duidelijk zijn, aangezien ik een workshop ‘Fotograferen in het donker’ heb gegeven. Tijdens deze avond leerde ik de foodies van Beproefd en Deb’s Bakery & Kitchen om te fotograferen met een daglichtlamp en wat ze met hun camera kunnen doen om het licht te ‘vangen.’ Uiteraard voorzien van de nodige stylingtips -en trucs om de foto’s nog spannender te maken. En tja, wat fotografeer je dan tijdens zo’n avond? Juist; eten!

Chocolade Brownie met pistache en aardbeien

Ik heb de hele middag voor de workshop in de keuken gestaan. Want ik wilde wel dat er wat lekkers op de foto kon worden gezet. Dat helpt enorm bij de inspiratie en vult meteen de maag tijdens het uitproberen. Ik heb voor de workshop een simpele pasta gemaakt, een lekker toetje én een fantastische Chocolade Brownie met pistache en aardbeien. En ik gok dat jullie het recept van deze beauty graag willen hebben 😉

Chocolade Brownie met pistache en aardbeien | www.deedylicious.nlWat heb je nodig?

 • 150gr roomboter (ongezouten op kamertemperatuur)
 • 150gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
 • 125gr fijne kristalsuiker
 • 125gr donkere basterdsuiker
 • 200gr pure chocolade
 • 1el vanillesuiker / 1tl vanille-extract
 • 95gr pistachenoten (gepeld en grof gehakt)
 • 1el cacaopoeder
 • 4 eitjes
 • 6 aardbeien, gewassen en gehalveerd
 • lage bakvorm
 • mengkom

Chocolade Brownie met pistache en aardbeien | www.deedylicious.nl

Wat ga je doen?

 1. Verwarm de oven voor op 175˚.
 2. Smelt de boter samen met 150gr van de chocolade au bain-marie. Bewaar de overige 50 gram chocolade.
 3. Meng alle suikers in een kom en voeg de eitjes toe. Roer goed los totdat de eitjes zijn opgenomen.
 4. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe, met de cacao en vanillesuiker (of het extract).
 5. Roer goed door, totdat alles is opgenomen.
 6. Voeg de gesmolten chocolade en boter er doorheen en meng totdat je een homogene massa hebt.
 7. Hak de overgebleven chocolade grof en roer dit samen met 2/3 van de gehakte pistachenoten door het beslag.
 8. Bekleed een lage bakvorm of ovenschaal met bakpapier en stort het mengsel erin. Druk de halve aardbeien in het beslag en bestrooi het geheel met de overgebleven pistachenoten.
 9. Bak 30-40 minuten in het midden van de oven. Test met een prikker of het gaar is. Bij de randen moet de prikker er droog uitkomen, in het midden mag hij nog een klein beetje nat zijn.
 10. Laat ‘m in de vorm zeker een uur afkoelen. Je moet dus  een beetje geduld hebben voordat je kunt aanvallen 😉

Eet smakelijk!

 

Chocolade Brownie met pistache en aardbeien | www.deedylicious.nl

 

Muziektip!

Bij deze prachtige brownie, waar je op slag verliefd van zal raken, kan het niet anders dan dat daar een liefdevol muziekstuk bij hoort. Gebruikt in de film Chocolat waar held Johnny Depp de hoofdrol in speelt.


Ook leuk

Appel-aardbeiencakejes, wie jarig is trakteert!

Appel-aardbeiencakejes, wie jarig is trakteert!

In juli ben ik jarig en ik probeer dan altijd een zomerse traktatie te bedenken voor mijn collega’s. Vaak zijn het ijsjes die ik, net als dat ik vroeger op school deed, trakteer. Maar aangezien het weer dit jaar niet echt meezat, heb ik mijn […]

In de drophemel met Lakrids

In de drophemel met Lakrids

Ok even een ‘Britt-je’: Wat errag! Ik heb afgelopen winter (!) meegedaan met een supertoffe winactie van Jamie Magazine. En zowaar had ik een keer prijs! Tof, want ik win eigenlijk nooit iets. Ik had mezelf voorgenomen jullie te vertellen over de gewonnen prijs, een […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *