Caprese pasta met pesto

Soms moet je dingen niet moeilijker maken dan ze zijn. En dat ik iets heel moeilijk kan maken, weet ik van mijzelf…, maar wanneer het op eten aankomt kan ik weer kinderlijk simpel in elkaar zitten. Zo wilde ik een Pasta Pesto maken, maar vond het er eigenlijk zo karig uitzien dat ik er wat mozzarella-balletjes en cherrytomaatjes aan heb toegevoegd en zo ontstond deze Caprese pasta met pesto; Twee Italiaanse gerechten in een dus. En met de prachtige Gran Moro Balsamico van Foodelicious maak je me dit een partij lekker, ohhh! Gelukkig doe je heel lang met zo’n fles, want ook over een gewone Salade Caprese smaakt deze fantastisch. En wat dacht je van op een dessert?

Caprese pasta met PestoCaprese pasta met pesto

Maak voor deze pasta wel je eigen pesto. Dat is gewoon het lekkerst en je weet ook wat er in zit. De meeste potjes uit de supermarkt zijn niet eens (of maar 1%) gemaakt met pijnboompitten en daarnaast zitten er allemaal ingrediënten in die in een écht Italiaanse pesto  gewoon niet thuishoren. Ja ik kijk naar jou cashewnoot en aardappelzetmeel 😉 Ik geef je mijn recept, maar ik waarschuw je nu al; dat maak ik altijd een beetje uit de losse hand. Maar met mijn aanwijzingen kun ook jij thuis een goede pesto maken.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 1 bos basilicum (zo’n 15 takjes+2 voor garneren))
 • 50 gr pijnboompitten (geroosterd)
 • 75 gr Parmezaanse kaas (+extra voor garneren)
 • olijfolie extra vergine
 • zout
 • peper
 • 400 penne pasta
 • bakje cherrytomaatjes
 • 20 mini mozzarella-balletjes
 • balsamico azijn
 • extra: keukenmachine/staafmixer

Caprese pasta met Pesto

Wat ga je doen?

 1. Doe de basilicumbladeren in de keukenmachine samen met de geroosterde pijnboompitten. Brokkel de Parmezaanse kaas er boven fijn.
 2. Voeg zo’n 3 eetlepels olijfolie toe puls de keukenmachine totdat het grof gemalen is. Is het erg droog? Doe er dan nog wat olijfolie bij. Werk telkens met een eetlepel als je het toevoegt. Dan wordt het niet te nat.
 3. Was de tomaatjes en snijd ze door de helft. Laat de mozzarella-balletjes uitlekken.
 4. Kook de pasta in ruim zout water en giet af. Laat een klein beetje vocht in de pan zitten en gooi de pasta terug in de pan waarin je het hebt gekookt.
 5. Roer er 4 eetlepels van de pesto doorheen. Vind je dit te weinig, roer er gerust nog een eetlepel doorheen.
 6. Voeg de mozzarella en tomaatjes toe en maak af met wat verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
 7. Besprenkel elk bord pasta met de balsamico en breng op smaak met wat peper.

Eet smakelijk!

 

Nee, voor dit artikel heb ik niets gekregen; soms word ik gewoon blij van een product  en wil je daar natuurlijk van op de hoogte brengen.
‘Cos if it ain’t Delicious, it ain’t DeedyLicious!

 

MUZIEKTIP!

La dolce vita, dat moet er bij je op komen wanneer je de geur van die vers gemaakte pesto opsnuift. En wat hoort er meer bij Italië dan Sophia Loren? Luister mee naar het schattige nummer Zoo Be Zoo waarin Sophia mij terugbrengt in de Fiat 500 waarin we twee jaar geleden rondreden dwars door het Italiaanse landschap. Ciao!

 

 

 


Ook leuk

Geroosterde paprikasoep met oregano

Geroosterde paprikasoep met oregano

Soep maken from scratch is vaak een tijdrovende klus, maar ik vind het soms zo rustgevend. Heerlijk een hele middag in de keuken staan om de lekkerste smaken met elkaar te combineren en te weten dat er alléén maar goede ingrediënten in gaan. Zoals jullie vast […]

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Begin 2019 was ik erg druk met een grote opdracht voor een hele grote klant, waar o.a. receptontwikkeling, koken en foodfotografie bij kwamen kijken. Helaas mag ik jullie hier niets over verklappen, maar wat ik wel kan verklappen is dat ik er bijna een maand […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *