Bietentortilla met rode kool en gehakt

Tortilla’s zijn zó veelzijdig, dat ik er al aardig wat recepten mee heb gemaakt. En ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen. Onlangs vond ik in de supermarkt de bietentortilla’s van No Fairytales. De kleur sprak mij aan en ik kreeg direct inspiratie om hier wat lekkers mee te maken. Ik had al tijden zin in rode kool, maar bedacht dat het rauw ook erg lekker is. Ik maakte dan ook deze Bietentortilla met rode kool en gehakt. Eet jij wel eens rauwe rode kool?

Bietentortilla met rode kool en gehakt | www.deedylicious.nlBietentortilla met rode kool en gehakt

Dit recept lijkt een beetje op een recept dat ik eerder maakte, maar toch niet helemaal. Deze tortilla blijft namelijk lekker zacht en kun je na het samenstellen nog prima oprollen. De rode kool is een beetje bitter, waardoor je een lekkere bite in het gerecht krijgt. Je zou hier natuurlijk nog veel meer rauwkost aan toe kunnen voegen of het helemaal vegetarisch kunnen maken met alleen de bonenmix en bijvoorbeeld wat champignons. Experimenteer er gerust op los, je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt!

Bietentortilla met gehakt en rode kool

20 november 2017
: 4 personen
: 10 min
: 20 min
: 30 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 2 uien, in ringen
  • 3 tl komijnpoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 400 gr gehakt
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 pot Mexicaanse bonenmix
  • 300 gr rauwe rode kool, gesneden
  • 200 gr ijsbergsla
  • 6 el yoghurt
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 4 bietentortilla's
  • belegen kaas, geraspt
  • koekenpan
  • hapjespan
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Bak in een koekenpan de ui aan en voeg als deze glazig begint te worden de suiker en 1 theelepel komijn toe. Laat dit 10 minuten zachtjes bakken. Als het te droog wordt, schenk er dan een eetlepel water bij.
  • Stap 2 Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Stap 3 Bak in een hapjespan de paprika met de knoflook op middelhoog vuur. Voeg dan het gehakt toe en bak rul met 1 theelepel gerookt paprikapoeder, de resterende komijn en wat peper en zout.
  • Stap 4 Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  • Stap 5 Doe de bonenmix bij het gehakt en laat dit nog even mee verwarmen.
  • Stap 6 Maak ondertussen de yoghurtsaus, door de yoghurt met het resterende gerookte paprikapoeder en cayennepeper te mengen.
  • Stap 7 Leg de bietentortilla’s 1 minuut in de voorverwarmde oven en leg deze op de borden. Leg hier een handje sla op en schep daar wat van het gehakt overheen.
  • Stap 8 Bovenop het gehakt mag wat rode kool en daarop de gekarameliseerde ui. Maak af met wat geraspte kaas on top en wat van de yoghurtdressing.
  • Stap 9 Rol de tortilla op of serveer deze ‘open’ op het bord.

MUZIEKTIP!

Een gerecht wat lekker makkelijk is en snel op tafel, daar houden we wel van toch? Datzelfde geldt ook voor muziek, lekker snel en easy for the ears. Nou dat krijgt je met deze toffe track van Camelphat & Elderbrook!

 

 


Ook leuk

Salsa maken; Back to basic

Salsa maken; Back to basic

Terwijl ik deze blog zit te schrijven, geniet ik voor de eerste keer van het ochtendzonnetje in de tuin en kijk uit naar nog meer van dit soort ochtenden! Lekker ontspannen mijn mail checken, terwijl de zon op mijn gezicht staat, heerlijk. Toen ik van […]

Kibbelingsalade met kruidenyoghurt

Kibbelingsalade met kruidenyoghurt

Tegenwoordig eten we op woensdag vaak een salade en onlangs was het mijn ‘beurt’ om te bedenken wat we gingen maken. Ik moest, voordat ik boodschappen ging doen, nog even snel de stad in om iets te ruilen en liep langs de visboer waar een […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *