Bietensalade met feta en spinazie

Salades zijn tijdens warme dagen een dankbare maaltijd. Lekker licht en fris, maar voedzaam en vol vitaminen. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Zo maakte ik onlangs al de Sperziebonensalade en de Watermeloensalade van Francesca kookt.

Bietensalade met feta en spinazie

Aangezien we nu bijna een week met hoge temperaturen zitten, ben ik een beetje gaan experimenteren. Ik ging aan de slag met een Bietensalade met feta en spinazie. De frisse en knapperige spinaziebladeren zijn een heerlijke toevoeging en de crunch van de pompoenpitten maken het helemaal af. Door de aardappel wordt hij iets zwaarder en meer een maaltijdsalade. Als bijgerecht voor een BBQ of vleesgerecht uit de oven kun je de aardappeltjes ook weglaten om het wat lichter te houden.

BIETENSALADE MET FETA EN SPINAZIE | www.deedylicious.nl

4 bieten, voorgekookt en in partjes 300 gr feta, in blokjes 450 gr aardappels, gewassen, geschild en in blokjes handvol spinazieblaadjes 2 tl komijndjinten peper zout pompoenpitten

26 augustus 2016
: 4 personen
: 10 min
: 15 min
: 25 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 4 bieten, voorgekookt en in partjes
  • 300 gr feta, in blokjes
  • 450 gr aardappels, voorgekookt en in blokjes
  • 100 gr spinazieblaadjes
  • 2 tl komijndjinten
  • peper
  • zout
  • 2 el pompoenpitten
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Verhit een koekenpan met wat boter en bak de aardappelblokjes in zo’n 8-10 minuten goudbruin. Bak de laatste 2 minuten de komijndjinten mee en breng je het op smaak met peper en zout.
  • Stap 2 Snijd ondertussen de bietjes in blokjes en meng deze in een grote kom met de spinaziebladeren en de blokjes feta.
  • Stap 3 Voeg de aardappels toe.
  • Stap 4 Bestrooi de bordjes op het laatst met de pompoenpitten.

MUZIEKTIP!

Dit zijn toch wel de dagen om keihard te genieten van het mooi weer. En ondanks dat het plakkerig warm is, ‘s avonds genieten we extra om straks weer tegen de sombere dagen te kunnen. Met een goed glas rosé, deze salade en Jamie Cullum op de speaker gaat dat helemaal goed komen.


Ook leuk

Een ode aan de biet

Een ode aan de biet

De biet, ook wel kroot genoemd, heeft dit jaar een grote rol in ons huishouden gespeeld. Ik heb namelijk voor het eerst een mini-moestuin en heb daar bieten in gezaaid. En wat is het leuk om zelf deze groente te ‘verbouwen!’ De plantjes kwamen al vrij […]

Bietenloempia’s

Bietenloempia’s

Sinds ik aan het koken en bakken ben geslagen, kan ik het niet laten om bestaande recept naar mijn eigen hand te zetten. Ik vervang te pas en te onpas ingrediënten of maak gebruik van smaakmakers waarvan ik denk dat deze goed bij elkaar passen. Zo zijn ook deze […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *