Bietenloempia’s

Sinds ik aan het koken en bakken ben geslagen, kan ik het niet laten om bestaande recept naar mijn eigen hand te zetten. Ik vervang te pas en te onpas ingrediënten of maak gebruik van smaakmakers waarvan ik denk dat deze goed bij elkaar passen. Zo zijn ook deze bietenloempia’s ontstaan. Alhoewel, dat zeg ik verkeerd. De bietenpakketjes die ik op de blog van Francesca Kookt heb geplaatst, dié zijn daar eigenlijk door ontstaan. En het blijkt, ik pas het trucje -van een recept aanpassen- dus ook toe op mijn eigen recepten; Nu kun je deze mini-pakketjes snoepen als hartige snack!

Bietenloempia's in the remix | www.deedylicious.nl

Bietenloempia’s

Ik vind de bietenpakketjes altijd zo’n leuk gerecht voor vegetarische gasten die bij ons komen eten. Het is namelijk eens wat anders dan die eeuwig gevulde Portobello of groentequiche. Met verjaardagen weet ik dat er wat vegetariërs komen meevieren. En aangezien mijn recept ook als bijgerecht geserveerd kan worden, dacht ik dat ik het best nóg wat kon ‘downsizen’ en heb er snacks van gemaakt. And it was a huge hit!

Bietenloempia's

28 maart 2014
: 30 stuks
: 45 min
: 25 min
: 1 hr

Door:

Dit heb je nodig
  • 2 wortels, in kleine blokjes
  • 3 kruimige aardappels, in kleine blokjes
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 1/2 el komijn, gemalen
  • handje verse tijm, alleen blaadjes of 1/2 el gedroogde tijm
  • 200 gram verse fetakaas, verkruimeld
  • zout
  • peper
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 pak loempiavellen (ontdooid)
  • 400 gram gekookte bietjes, in blokjes van 2×2 cm
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Kook de wortel en aardappels een minuut of 5 in gezout water. Giet de aardappels en wortels af en dep een beetje droog.
  • Stap 2 Meng de wortel en aardappels in een grote kom met de rode ui, biet, gemalen komijn, tijm en verkruimelde feta. Meng voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en voeg een scheut olie toe.
  • Stap 3 Verwarm de oven voor op 225˚.
  • Stap 4 Snijd de loempiavellen door de helft, zodat je uit elk vel 2 langwerpige stroken hebt.
  • Stap 5 Bestrijk het vel aan de randen even met wat olie en leg een eetlepel vulling onderaan de strook in het midden. Laat de randen vrij. Rol een de vulling tot je bij het midden bent. Vouw nu de lange zijkanten naar binnen en rol verder op.
  • Stap 6 Vul een ovenplaat met de loempia’s en bestrijk deze met wat zonnebloemolie. Bak ze zo’n 20 minuten in de oven*. Draai ze halverwege even om.
  • Stap 7 Serveer op een grote schaal. Serveer er eventueel een beetje chilisaus bij, alhoewel dit eigenlijk niet echt nodig is.

*Je kunt ze ook frituren, maar dan moet je er op letten dat er niet teveel vulling in zit. Dan barsten ze namelijk open.

Uiteindelijk hebben alle vegetariërs af moeten zeggen i.v.m. en heersend griepje. Maar de loempia’s zijn tot de laatste kruimel opgegaan; ook bij de niet-vegetariërs een groot succes dus! 😀

MUZIEKTIP!

Een feestelijk hap; daar hoort een feestelijke plaat bij. En met deze plaat van ZAZ krijg ik direct zin in een gelegenheid waarbij ik deze loempia’s weer kan maken.


Ook leuk

Rosti Mepal: Review Margrethe Beslagkom & Mixbeker + winactie! (verlopen)

Rosti Mepal: Review Margrethe Beslagkom & Mixbeker + winactie! (verlopen)

Ik moest even diep graven toen ik de naam Rosti Mepal hoorde. Ik kende het wel, maar waarvan ook alweer? Als je net als ons wel eens kampeert of wanneer je wel eens een zomerse picknickmand hebt inpakt, gaat er waarschijnlijk meteen een belletje rinkelen. […]

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Jarenlang heb ik er mijn vakanties doorgebracht; Hongarije. Maar het heeft even geduurd voordat we daar terecht kwamen. In de jaren voordat we in Hongarije kampeerden hebben we mijn moeder gek gemaakt met de vraag of we asje-asje-asjeblieft een keer gingen kamperen. Ze dacht toen dat […]



3 reacties op “Bietenloempia’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *