Banaan Nutella smoothie

Maak je ook graag smoothies? Ik flans regelmatig zo’n fruitige ‘cocktail’ in elkaar en vond het wel leuk om eens bij te houden wat ik er eigenlijk allemaal in mik. Wat dat gaat vaak een beetje op gevoel en ligt er maar net aan wat er aan fruit voor handen is. Een smoothie is eigenlijk kinderlijk simpel om te maken, maar het loont om af en toe eens gekke ingrediënten in de blender mee te laten draaien. Dan krijg je soms super lekkere smaakcombinaties. Vandaag deel ik een favoriet van mij die ik onlangs ontdekte. Ik ben nogal een chocolademonster en gooi er soms wat cacao doorheen, maar dat was vandaag op. Bij het zoeken de kast vond ik wel een pot Nutella en heb deze als vervanging ingedaan. Dat was nog eens een briljante ingeving van mijzelf 😉

Banaan Nutella smoothie

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 1 rijpe banaan
 • 1 rijpe peer
 • 100 gr rood fruit ( bijv. uit de diepvries)
 • 100 gr mangoblokjes (bijv. uit de diepvries)
 • 2 el Nutella
 • 1,2 tl vanille extract
 • 1 glas melk (kokosmelk of Alpro soja kan ook)
 • blender
 • 2 glazen

 

Banaan Nutella smoothieWat ga je doen?

 1. Doe de melk in de blender samen met het vanille extract en Nutella.
 2. Pel de banaan en en schil de peer en snijd alles in grove blokjes.
 3. Doe de banaan- en perenblokjes samen met het overige (diepvries) fruit, vanille extract en melk in de blender en laat deze een minuut goed draaien totdat je een gladde smoothie hebt.
 4. Schenk de smoothie over in twee mooie glazen en proeven maar! Ik doe er zelf geen suiker of honing in, omdat de banaan en de Nutella al voldoende zoete smaak geven aan de smoothie. Maar wanneer je een zoetekauw bent, kun je dit altijd naar smaak toevoegen.

Banaan Nutella smoothie

En welke gekke ingrediënten gooi jij wel eens in je smoothie?

 


Ook leuk

Wilde perzik smoothie

Wilde perzik smoothie

Ik moet bekennen dat ik in de zomer wat meer smoothies maak dan in de winter. Dit komt doordat ik het wat lekkerder vind om het met vers fruit te maken. Je kunt er overigens prima diepvriesfruit voor gebruiken (zorgt meteen voor een ijskoude smoothie […]

Smoothie met pindakaas en banaan

Smoothie met pindakaas en banaan

Het lukt mij vaak niet om doordeweeks een smoothie te maken. Nou ja ‘lukt niet’ is niet helemaal fair van mijzelf. Laat ik het anders stellen; ik maak er gewoon geen tijd voor. En dat is eigenlijk best triest als je bedenkt hoe weinig tijd het […]2 reacties op “Banaan Nutella smoothie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *