American Chocolate Chip Cookies

Juli is voor mij een feestmaand aangezien in de eerste week mijn verjaardag meestal wordt gevierd. Ik mocht dit jaar weer een kaarsje extra uitblazen en daar hoort natuurlijk een feestje bij. En laat ik nu een vrienden -en familiekring hebben die daar wel van houden. Ik nodigde ze uit voor een borrel, omdat ik dat gedoe met koffie altijd een beetje probeer te vermijden. Zo had ik dus ook geen taart gebakken of gekocht. Maar iets zoets op een feestje vind ik wel een ‘must.’ Voor deze gelegenheid maakte ik overheerlijk American Chocolate Chip Cookies. En dat ze lekker waren bewees de schaal waar ze op lagen; Aan het eind van de avond was er geen een meer over! Maak er dus lekker veel als je deze lekkere koeken wilt uitdelen 😉

American Chocolate Chip Cookies | www.deedylicious.nl

AMERICAN CHOCOLATE CHIP COOKIES

13 augustus 2016
: 25 stuks
: 50 min
: 10 min
: 1 hr

Door:

Dit heb je nodig
 • 250 gr roomboter (op kamertemperatuur)
 • 180 gr basterdsuiker
 • 180 gr fijne kristalsuiker
 • 1,5 tl zout
 • 1,5 tl vanille-extract
 • 2 eitjes
 • 500 gr zelfrijzend bakmeel
 • 1,5 el cacaopoeder
 • 200 gr pure chocolade (70% cacao)
 • bakplaat
 • bakpapier
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Mix de boter, basterdsuiker, kristalsuiker, zout en de vanille tot een romige massa en voeg dan een voor een de eitjes toe. Mix tot er een homogene massa ontstaat.
 • Stap 2 Meng bloem met cacao en voeg dit lepel voor lepel toe aan het het suiker-mengsel, zodat het een mooi bruin deeg wordt.
 • Stap 3 Hak de chocolade in grove stukken en voeg deze op het laatst toe aan het koekjesdeeg.
 • Stap 4 Verdeel het deeg in twee gelijke delen en vorm er ‘worsten’ van. Rol elke ‘worst’ strak in een vel bakpapier en leg een half uur in de koelkast.
 • Stap 5 Verwarm de oven voor op 190˚.
 • Stap 6 Zet twee bakplaten klaar bedekt met bakpapier. Pak de worsten uit en snijd van de worsten plakken van 1 à 1,5 cm dik. Leg deze met wat ruimte ertussen op de bakplaat. Druk ze een beetje plat.
 • Stap 7 Bak de koeken in 10 minuten af. De koeken komen zacht en ‘wobbly’ uit de oven. Laat de koeken afkoelen op de plaat. Na een half uur zijn ze hard geworden en kun je ze voorzichtig van de plaat halen.
 • Stap 8 Aan de buitenkant zijn de American Chocolate Chip Cookies lekker knapperig, maar de binnenkant is nog een beetje zacht. Ze zijn natuurlijk het lekkerst op de dag dat je ze bakt, maar je kunt ze uiteraard nog een paar dagen in een luchtdichte container bewaren.

American Chocolate Chip Cookies | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Bij een feestje hoort natuurlijk een toffe plaat. En laat Justin Timberlake weer eens een geweldige partytrack gemaakt hebben! Heerlijk nummer die je direct in de feeststemming brengt!


Ook leuk

Appel-aardbeiencakejes, wie jarig is trakteert!

Appel-aardbeiencakejes, wie jarig is trakteert!

In juli ben ik jarig en ik probeer dan altijd een zomerse traktatie te bedenken voor mijn collega’s. Vaak zijn het ijsjes die ik, net als dat ik vroeger op school deed, trakteer. Maar aangezien het weer dit jaar niet echt meezat, heb ik mijn […]

Pinkies; blondies met frambozen en witte chocolade

Pinkies; blondies met frambozen en witte chocolade

Het is feest! En nee, je hoeft mij niet te feliciteren, want ik ben niet jarig, zal niet mijn zwangerschap aankondigen of vieren dat ik 10 jaar getrouwd ben. Nee je mag mij feliciteren, omdat ik officieel 1 jaar aan het ondernemen ben. DeedyLicious bestaat […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *