8 Tips om een alcoholvrije avond te overleven

Een keer per jaar doen we maar liefst een maand alcoholvrij. Niet omdat we enórme zuipschuiten zijn, maar wel omdat we er van bewust zijn, dat het wel héél normaal is om overal een ‘gezellig’ drankje bij te nuttigen. Soms is het dan ook even goed jezelf even rantsoen te zetten. Dan waardeer je het des te meer wanneer het weer mag.

8 Tips om een alcoholvrije avond te overleven | www.deedylicious.nlEr is alleen één klein dingetje wat mij stoort aan deze maand. En dat is dat er eigenlijk maar heel weinig alternatieven worden geboden in de horeca voor niet-‘drinkers’. Ja je kunt je te buiten gaan aan cola, sprite, icetea, sapjes e.d., maar het komt standaard in een zo’n eeuwig saai longdrinkglas, blèh. Wanneer je een bierdrinker bent, is er op zo’n avond nog hoop; de alcoholvrije biertjes zijn in opkomst. Daar het een jaar geleden nog redelijk ‘not-done’ was om dit te bestellen, begint dit nu meer en meer geaccepteerd te worden in de horeca.

Maar ik, als wijndrinker en zo-geen-bierliefhebber, pis er altijd mooi naast in deze maand. Ik vind dan ook dat de horeca dit mag oppakken. Er zijn namelijk genoeg mensen die ‘even’ geen alcohol drinken, maar toch lekker uit eten willen of de kroeg in gaan. En als ik alcoholvrij wil drinken, is het toch leuk als daar iets extra’s van wordt gemaakt? Zodat ook míjn drankje er als een feestje uitziet?

Ik heb dan ook wat tips voor de uitbaters én voor jou, zodat jij gezellig mee kunt doen met je gezelschap, zonder dat dit zo nadrukkelijk aanwezig is.

Klinkend water

Bestellen gasten bij het eten water met een schijfje citroen? Vraag of ze het in een wijnglas willen hebben, dan kunnen ze gezellig meeproosten met de wijndrinkers.

Fine wining

Er is, voor de echte die-hard-wijndrinkers ook alcoholvrije wijn te vinden. Deze is vaak wel iets zoeter dan zijn alcoholische broer, maar dit geeft je toch het mondgevoel bij een goede maaltijd. En na wat speurwerk kwam ik er achter dat er een complete alcoholvrije-webwinkel is waar vast iets tussen staat naar jouw gading.

Pinky Rose

Maak je eigen limonadesiroop. Geen zin om je eigen limonade te maken? Bestel dan de bijzondere limonades van Pinky Rose. Ik kwam deze ooit tegen bij de soeplancering van Kromkommer. De limonade is puur natuur en er zijn bijzondere smaakcombinaties verkrijgbaar in de webshop. Je bestelt de blikken siroop hier.8 Tips om een alcoholvrije avond te overleven | Pinky Rose Lemonade | www.deedylicious.nl

Virgin Bubbels

Maak een simpele limonadesiroop nog lekkerder met de bubbels van Bar-Le-Duc. Dit merk heeft sinds kort een lijn van Mineraalwater+ waaraan fruitaroma’s zijn toegevoegd. Mix de citroen-variant met een klein beetje bosbessensiroop en schenk dit in een champagneglas. Met een paar blauwe bessen of frambozen erin, een blaadje munt of schijfje citroen, ziet dit er super feestelijk uit!

Ice tea baby

De ice tea die wij kennen, is met veel prik en eigenlijk veel te zoet. Jammer, want zelf ice tea maken is zo simpel en je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt. Ik heb met een beetje hulp van Edith, die mij vanuit Calinfornia tipte met het recept, een heerlijk Coldbrew Winter Ice tea en Zomerse Coldbrew Ice tea gemaakt. Ik heb het met Green Chai thee gemaakt; in de winter echt heerlijk!

Happy Drinks

Bij de Hoftrammm hebben ze het goed begrepen en bieden naast een bier- en wijnarrangement ook Happy Drinks aan. Deze zijn ontwikkeld door Pierre Wind i.s.m. het Trimbos instituut. Alcoholvrije cocktails met een gekke twist, maar verdraaid goeie smaakcombinaties. Wat dacht je van een Sex op de fiets of een B53? En die laatste smaakt zo lekker dat het niet eens verraad dat het een alcoholvrij drankje is.

Stoere prik

Als je gasten dan toch om frisdrank vragen, serveer dat colaatje of die Sprite dan in een stoere Masonjar, met wat ijs, schijfje citroen/limoen en een leuk rietje. Of vries wat ijsblokjes in met daarin een stukje van de schil van dit zurige fruit. Dan is frisdrank ineens zo niet zo saai meer.

8 Tips om een alcoholvrije avond te overleven | www.deedylicious.nl

Tips & tricks

Experimenteer met verschillen smaken en presenteer een wekelijkse ‘special’ in jouw kroeg. Geen inspiratie? Geen nood, ik plaats binnenkort een aantal simpel te maken alcoholvrij cocktails waar je je gasten mee kunt verrassen 😉 Daar zal ook het snoepje tussen staan die je bovenaan de pagina ziet staan. Want hoe leuk is het dat er in de kroeg of met een speciaal feestje ook aan de alcoholvrije gast is gedacht!

Ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die wel eens een maand (of 9 😉 ) afzien, of misschien helemaal geen alcohol drinken. Wat vinden jullie van de alternatieven in de horeca? 


Ook leuk

Rosti Mepal: Review Margrethe Beslagkom & Mixbeker + winactie! (verlopen)

Rosti Mepal: Review Margrethe Beslagkom & Mixbeker + winactie! (verlopen)

Ik moest even diep graven toen ik de naam Rosti Mepal hoorde. Ik kende het wel, maar waarvan ook alweer? Als je net als ons wel eens kampeert of wanneer je wel eens een zomerse picknickmand hebt inpakt, gaat er waarschijnlijk meteen een belletje rinkelen. […]

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Jarenlang heb ik er mijn vakanties doorgebracht; Hongarije. Maar het heeft even geduurd voordat we daar terecht kwamen. In de jaren voordat we in Hongarije kampeerden hebben we mijn moeder gek gemaakt met de vraag of we asje-asje-asjeblieft een keer gingen kamperen. Ze dacht toen dat […]1 reactie op “8 Tips om een alcoholvrije avond te overleven”

 • Hoi Wendy,
  Ik zou heel blij zijn met je tips.
  Ik drink helemaal geen alcohol en wat dan evt alcohol vrij is zit vaak suiker in.
  Ben benieuwd kan niet wachten een leuke cocktail zonder gaat er vast in.
  En het staat gewoon gezelliger dan water waar ik altijd aan zit.
  Voor jullie samen fijne feestdagen.
  Groetjes van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *