Salsa maken; Back to basic

Terwijl ik deze blog zit te schrijven, geniet ik voor de eerste keer van het ochtendzonnetje in de tuin en kijk uit naar nog meer van dit soort ochtenden! Lekker ontspannen mijn mail checken, terwijl de zon op mijn gezicht staat, heerlijk. Toen ik van de week het weerbericht las, wist ik ook gelijk wat ik voor de Foodblogswap wilde gaan maken; ik wilde salsa maken!

Back to basic; zelfgemaakte Salsa | www.deedylicious.nlSalsa maken voor de Foodblogswap

Ik mocht deze keer een recept uitzoeken van de blog van Piens Keuken van Pauline (die thuis vaak Pien wordt genoemd). Pien heeft dezelfde instelling die wij thuis ook hebben; niet uit pakjes en zakjes koken en gebruik maken van pure ingrediënten. Nou daar moest ik wel iets lekkers kunnen vinden toch? Ik vond op haar blog een heel tof onderdeel; Pure Basics. Hier geeft zij de recepten prijs van basics zoals passata, zelfgemaakte jam, knoflooksaus en nog vele andere basisrecepten. Superleuk, want daarmee wordt je boodschappenlijstje alleen maar korter, doordat je geen potjes van dit alles mee hoeft te nemen.

Summerfeeling

Mijn intro verraadde het al, maar ik heb voor de salsa gekozen. Want wat is er lekkerder dan op vrijdagmiddag de tuindeuren open te gooien, een drankje in te schenken en naast een schaaltje nacho’s, je zelfgemaakte salsa te serveren terwijl je in je tuinset ploft. Ik maakte hem iets anders dan Pien, namelijk met verse tomaten en niet uit blik. Daarnaast heb ik er nog wat smaakmakers aan toegevoegd om hem wat meer pit te geven.

Back to basic; zelfgemaakte Salsa | www.deedylicious.nlWat heb je nodig om zelf salsa te maken?

  • 5 flinke tomaten
  • 1 spaanse peper (zonder zaadlijsten)
  • 3/4 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 rode ui
  • 1 tl oregano
  • 1/2 teen knoflook (geraspt)
  • sap van 1/2 limoen
  • pan om in te koken
  • fijnmazige zeef
  • blender/keukenmachine

 

 

Wat ga je doen?

  1. Laat een pan met water aan de kook komen. Snijd de tomaten kruislings in aan de boven -en onderkant en laat deze 2 minuten in het kokende water liggen. Wanneer de velletjes loskomen, mogen ze eruit en in een kom koud water ‘schrikken’. Trek de velletjes er af en dep ze een beetje droog met keukenpapier. Haal het harde stukje waar het kroontje aanzat eruit met een mesje.Back to basic; zelfgemaakte Salsa | www.deedylicious.nl
  2. Mix vervolgens de tomaten met de rest van de ingrediënten in een blender/keukenmachine, totdat het allemaal fijn is gemalen tot kleine stukjes.Back to basic; zelfgemaakte Salsa | www.deedylicious.nl
  3. Doordat tomaten veel vocht bevatten, laat ik het nog 2 minuten uitlekken op een zeef. Het meerdendeel van het vocht loopt er dan uit en daarna hou je een heerlijke salsa over.
  4. Serveer met mijn homemade nacho’s of zet een schaaltje van de salsa op tafel wanneer je burrito’s eet:-)

 

Eet smakelijk!

 

MUZIEKTIP!

Op deze prachtige dag is nieuwe album ‘Automaton‘ van mijn favoriete band Jamiroquai uitgekomen. Dat vraagt natuurlijk om een plaat te delen van dit album, alleen ga ik dat niet doen. Ik wil met jullie een van mijn meest favoriete Jamiroquai platen delen. Eentje waar ik, wanneer ik deze hoor, de neiging van krijg om in een dansje uit te barsten 🙂 Er zijn zoveel fantastische platen door deze band gemaakt dat het moeilijk is om maar één favoriet te kiezen, maar bij deze plaat word ik nog elke keer zo blij als ik hem hoor, dat ik deze graag aan jullie laat horen.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *