Portretfotografie opdracht juni 2016

Ik mocht dit jaar personeelsfoto’s maken van een groot aantal medewerkers bij een bedrijf in Zoetermeer. De foto’s die hier werden gemaakt, waren bedoeld voor privé gebruik voor bijvoorbeeld social media, maar ook voor in het zogenaamde ‘smoelenboek’ op het intranet. In totaal zijn er zo’n 170 mensen op de kiek gezet in 3 dagen tijd.
Ik heb deze serie met daglicht geschoten, zonder lampen of studio-opstelling. Ook heb ik zo min mogelijk nabewerking toegepast. De bedoeling was om iedereen te portretteren in een semi-zakelijke setting zonder teveel poespas. Maar er mocht gelukkig wel gelachen worden 😉

Portretfotografie, so out of my comfort zone

Ik vond het altijd best spannend om mensen te fotograferen. Het eten dat ik bijna dagelijks vastleg beweegt niet en kan ik zelf nog sturen als het niet naar mijn zin staat of ligt. Maar met mensen is dat toch heel iets anders. Ik was dan ook best een beetje nerveus voor deze opdracht. Maar tijdens deze 3-daagse foto-marathon, kreeg ik de smaak te pakken. En merkte ik bovendien dat ik eigenlijk meer op mijn gemak was achter de camera, dan dat ik zelf had verwacht. Het aansturen ging makkelijker dan ik had gedacht en het resultaat met het invallende licht is prachtig. De mensen waren erg enthousiast over de gemaakte foto’s, zélfs nadat ze eerst vermeld hadden dat ze het niet zo leuk ‘doen’ op een foto.

Onderstaande resultaten laten wel wat anders zien, what a beauties!

Portretfotografie opdracht NBD Biblion | www.deedylicious.nl Portretfotografie opdracht NBD Biblion | www.deedylicious.nl Portretfotografie opdracht NBD Biblion | www.deedylicious.nl Portretfotografie opdracht NBD Biblion | www.deedylicious.nl Portretfotografie opdracht NBD Biblion | www.deedylicious.nl Portretfotografie opdracht NBD Biblion | www.deedylicious.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *