Bietenloempia’s

Sinds ik aan het koken en bakken ben geslagen, kan ik het niet laten om bestaande recept naar mijn eigen hand te zetten. Ik vervang te pas en te onpas ingrediënten of maak gebruik van smaakmakers waarvan ik denk dat deze goed bij elkaar passen. Zo zijn ook deze bietenloempia’s ontstaan. Alhoewel, dat zeg ik verkeerd. De bietenpakketjes die ik op de blog van Francesca Kookt heb geplaatst, dié zijn daar eigenlijk door ontstaan. En het blijkt, ik pas het trucje -van een recept aanpassen- dus ook toe op mijn eigen recepten; Nu kun je deze mini-pakketjes snoepen als hartige snack!

Bietenloempia's in the remix | www.deedylicious.nlBietenloempia’s

Ik vind de bietenpakketjes altijd zo’n leuk gerecht voor vegetarische gasten die bij ons komen eten. Het is weer eens wat anders dan die eeuwig gevulde Portobello of groentequiche. Met verjaardagen weet ik dat er wat vegetariërs komen meevieren. En aangezien mijn recept ook als bijgerecht geserveerd kan worden, dacht ik dat ik het best nóg wat kon ‘downsizen’ en heb er snacks van gemaakt. And it was a huge hit!

Wat heb je nodig voor zo’n 30 loempia’s

  • 400 gram gekookte bietjes, in blokjes van 2×2 cm
  • 3 flinke aardappelen (kruimig) gesneden in 2×2 cm
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 wortels, in blokjes van 2×2 cm
  • verse tijm (handje, afgeritst van takjes) of 1/2 el. gedroogde tijm
  • 1/2 el. komijn (gemalen)
  • 200 gram verse fetakaas
  • 1 pak loempiavellen (ontdooid)
  • zout
  • peper

Wat ga je doen?

Was de wortel en de geschilde aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 x 2 cm en kook een minuut of 5 in gezout water.
Snijd de gekookte bietjes in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en snipper een ui fijn.

Giet de aardappelen en wortels af en dep een beetje droog. Doe dan alles met de gemalen komijn, tijm en verkruimelde feta in een grote kom en meng dit voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en voeg een scheut olie toe.

Verwarm de oven voor op 225˚.

Snijd de loempiavellen door de helft, zodat je uit elk vel 2 stroken hebt.

Let een strook op een bord en bestrijk het vel aan de randen even met wat olie.

Leg een eetlepel vulling onderaan de strook in het midden. Laat de randen vrij.
Rol een klein stukje op met de vulling, tot je bij het midden bent.

Vouw nu de lange zijkanten naar binnen en rol verder op.
Vul een ovenplaat met de loempia’s en zet ze zo’n 20 minuten in de oven*. Draai ze halverwege even om.

Leg ze op een grote schaal of maak er een écht feestje van; gooi een etagère vol met de loempia’s. Serveer er eventueel een beetje chilisaus bij, alhoewel dit eigenlijk niet echt nodig is.
Uiteindelijk hebben alle vegetariërs af moeten zeggen i.v.m. en heersend griepje. Maar de loempia’s zijn tot de laatste kruimel opgegaan; ook bij de niet-vegetariërs een groot succes dus! 😀

Bietenloempia's in the remix | www.deedylicious.nl

*Je kunt ze ook frituren, maar dan moet je er op letten dat er niet teveel vulling in zit. Dan barsten ze namelijk open.

 

 

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *